Neden Horlarız


            Çoğu kadının kocasından en fazla şikayet ettiği konuların başında horlaması gelir.Belli bir yaşın üzerindeki insanların daha fazla horladığını hepimiz fark etmişizdir.Babalarımız,dedelerimiz geceleri uyurken evde bir horultu fırtınası oluşur.Peki,neden horladığımızı hiç düşündünüz mü?





         Uyku halindeyken, vücudun her yerindeki kaslar gevşer ve rahatlar. Nefes yollarının üst (yukarı) bölümünde, nefes yolunu açık tutmak ile görevli olan kas sıraları ve yumuşak dokular bulunur. Uyku haline girildiğinde, bu kasların da gevşemesi ile nefes yolu daralır ve bazı insanlarda nefes yolunu kısmen de olsa kapatır. Bu nedenle de, alınan hava akciğerlere rahat bir şekilde gidemez. Horlama esnasında duyulan ses de, nefes yollarının üst bölümünde bulunan bu gevşek ve yumuşak dokuların titreşimi nedeniyle ortaya çıkar.

           Yaşlandıkça horlama ihtimalinin artmasının nedeni, yaşlanma ile birlikte kas dokuda görülen yumuşamadır. Belirli bir derecenin üzerinde kilo fazlalığı da bu kas dokuda yağ birikimi nedeniyle kalınlaşmaya neden olacağı için, horlama ihtimalini yükseltir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...